Peopleskills for Leaders

How to lead with others in mind

Als leidinggevende, is je impact en invloed op andere mensen groot. Met elke keuze en elke vorm van communicatie heb je effect op het brein, de psyche en het gedrag van mensen.

Toch weten weinig leidinggevenden welke keuzes en communicatievormen het meest positieve effect sorteren; welke leiderschapstijlen welke impact hebben; welke invloedstijlen mensen beweegt naar weerstand en welke naar ontwikkeling.

Het is cruciaal voor leidinggevenden, bestuurders en begeleiders om gedegen mensenkennis op te doen en peopleskills te ontwikkelen.

Met deze mensenkennis en peopleskills wordt de eigen impact en invloed versterkt en wordt het allerbeste uit teams en de organisatie gehaald. Ook verlopen verandertrajecten soepeler en ontstaat een proactieve energieke werksfeer in de organisatie.

Hieronder tref je verschillende mogelijkheden om je mensenkennis en peoplekills te versterken.

null
Module 1 - Authentiek Leiderschap
Wie ben jij als leider? Welke leiderschapstijl past bij jou? Wat zijn je talenten, wat is je kracht en waar ligt je groei? Wat zijn jouw 'glazen plafonds' en 'sticky floors' en hoe breek je hiervan los?
Ontdek het in de training Authentiek Leiderschap.
Aanvraag informatie
Module 2 - Verbindend Communiceren
Communiceren kunnen we allemaal. Maar hoe verbind je tegenstrijdige belangen? Op welke manier gebruik je weerstand? Hoe voorkom je conflicten? En hoe vervang je ongeduld en ergernis voor begrip en interesse?
Aanvraag informatie
null
Module 3 - Motiveren en Inspireren
Mensen komen pas in beweging als zij zich daartoe gemotiveerd voelen.
Als leidinggevende is het daarom van belang dat je op inspirerende wijze verbinding weet te maken tussen de bedrijfsdoelstellingen en de motivatoren van mensen. Inspireren en motiveren begint dan ook met aandachtig luisteren en waarnemen wat de mensen in jouw team beweegt.
Aanvraag informatie
null
Module 4 - Impact en Invloed
Versterk de impact op je omgeving en leer op welke respectvolle manieren je een positieve invloed op anderen kunt uitoefenen.
Daarbij zoek je de balans tussen het behalen van organisatiedoelstellingen en het versterken van je relaties. Tevens bekijk je wanneer invloed gewenst en haalbaar is en wanneer niet.
Aanvraag informatie
null
Module 5 - Vaardig Veranderen
Verandering is de norm. Toch is maar 20% van alle verandertrajecten succesvol. Oorzaak: mensen voelen zich niet werkelijk verbonden met het veranderproces of de uitkomst van de verandering. Leer in de training Vaardig Veranderen hoe je mensen tijdens een verandering begrijpt, bindt en boeit.
Aanvraag informatie
null
Module 6 - Mensenkennis voor Managers
Goede mensenkennis is cruciaal om op de juiste wijze met mensen om te kunnen gaan.
In de training Mensenkennis voor Managers leer je adequaat en stressvrij omgaan met verschillende persoonlijkheidstypes en soorten gedrag op de werkvloer. Je impact en invloed op anderen wordt hiermee versterkt.
Aanvraag informatie

Voer je zoekopdracht in en druk op Enter om te zoeken